Tillift paardrijden

Paardrijden is belangrijk voor de kinderen en jongeren op De Korenschoof. Wekelijks paardrijden op de vertrouwde paarden van de Zorgboerderij betekent voor hen veel meer dan alleen een fijne vrijetijdsbesteding.

Positieve effecten paardrijden
Alleen al door de beweging en de warmte van het paard kunnen de kinderen en jongeren fysiek voordeel halen uit het rijden. Het geeft hen de mogelijkheid om lichamelijk actief te blijven. Bij sommige ruiters verbetert hun motoriek aanzienlijk en heeft paardrijden een therapeutische werking. Zij krijgen bijvoorbeeld een betere balans of meer symmetrie in en coördinatie van bewegingen. Ook kan het gaan om ontspanning van bepaalde spiergroepen. Dit kan zelfs doorwerken in hun dagelijks functioneren. De kinderen leren veel van het omgaan met de paarden en dat vergroot hun zelfvertrouwen.

Paardrijden voor iedereen
De ernstig lichamelijk beperkte kinderen en jongeren op De Korenschoof kunnen nu niet paardrijden omdat zij niet veilig op het paard getild kunnen worden. Onze stichting wil ook voor hen paardrijden mogelijk maken. Daarom zetten wij ons in voor een speciale tillift. Op de foto een voorbeeld van zo’n lift. Deze gecertificeerde tillift inclusief onderhoud kost veel geld. Dankzij de geweldige inzet van de mensen van de Pasmanmanege uit Eefde ontvingen wij voor dit doel al € 500,- Een prachtig begin!

Sponsoren & fondsen
Op dit moment werken wij hard om de rest van het bedrag bij elkaar te krijgen. Wil je ons steunen? Graag! Onze voorzitter Frank Waanders kan je alle informatie geven over de mogelijkheden. Je kunt hem bereiken op telefoonnummer 06 – 144 39 476. Rechtstreeks een bedrag overmaken onder vermelding van ’tillift paardrijden’ kan natuurlijk ook.